Parasta Stadissa
AjankohtaistaNähtävää ja tehtävää

Joulukuun tapahtumia Helsingissä: Näillä pääset taatusti joulun tunnelmaan!

Kaipaatko arkeesi enemmän joulufiilistä? Keräsimme alle kokeilemisen arvoisia tapahtumia vuoden viimeiselle kuukaudelle.

Magic Christmas Crafts Market

Kalliolan setlementtitalolla järjestettävä tapahtuma tarjoaa värikkään valikoiman käsintehtyjä lahjoja jokaiseen budjettiin. Mukaan mahtuu niin koruja, sisustustuotteita, vaatteita kuin pientä purtavaa ja juotavaa sisältäviä tuotteita, joista saa koottua oivia lahjoja kuusen alle.

Joulumyymälä järjestetään 3. joulukuuta kello 10.00-18:00.

Osoite: Kalliolan setlementtitalo. Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

Christmas Shop – Joulukauppa 

Joulukaupan löydät Kämp Gallerian toisessa kerroksesta sijaitsevasta UU Marketista.

Kämp Gallerian toisen kerroksen Garden Room täyttyy suomalaisten suunnittelijoiden uniikeista teoksista ja käsintehdyistä tuotteista joiden joukossa on muun muassa taidetta, keramiikkaa, tekstiilejä, kynttilöitä sekä koruja. Joulukaupassa on mukana yli kaksikymmentä suomalaista suunnittelijaa, jonka vuoksi eri tyylisiä tuotteita löytyy varmasti useampaan makuun.

Kauppa on auki 1. joulukuuta – 17. joulukuuta kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.

Osoite: Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki.

Tuomaan Markkinat

Tuomaan Markkinat saapuu jälleen Senaatintorille ja palvelee miltei neljän viikon ajan viikon jokaisena päivänä. Tarjolla on herkullisia ruokaelämyksiä, laadukkaita ja vastuullisia lahjaideoita sekä iloista joulutunnelmaa!

Markkinoille saapuu lähes sata kotimaista pientuottajaa myymään laadukkaita herkkuja, kotimaista käsityötä, koristeita ja paljon muuta pukinkonttiin ja joulupöytään sopivaa. Ravintola- ja Herkkupihojen kaksikymmentäyksi ravintolaa ja kahvilaa tarjoavat herkullisen valikoiman paikan päällä nautittavia tuotteita. Perheen pienimmät pääsevät jälleen maksutta ajelulle hevoskarusellilla.

Markkinoille pääsee ihastelemaan ja ostamaan erilaisia tuotteita 1.–22.joulukuuta.

Avoinna ma–to ja su klo 11–19, pe–la klo 11–20
Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 11–19

Torille on vapaa pääsy.

Joulu on täällä -joulukonsertti

Mikäli kaipaat joulun tunnelmaa musiikin siivittämänä niin kannattaa suunnata Temppeliaukion kirkolle. Psaldon joulukonserttia johtaa Hiski Wallenius ja solistina baritoni Jussi Vänttinen ja säestyksestä huolehtii Aleksanteri Wallius.

Konsertti pidetään 9.joulukuuta. Lippuja voi ostaa Tiketistä, normaali hinta 30 euroa ja alennus ryhmille 20 euroa.

Osoite: Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki.

Linnoituksen joulu

Suomenlinnassa tapahtuu taas tänä jouluna ja kokemuksia löytyy myös perheen pienimmille.

Suomenlinnassa tarjoillaan joulun ajan herkkuja nautittavaksi sekä myös yöpymismahdollisuus pidemmän aikaa saarella pysymisestä haikaileville.

Merilinnoituksen kävijät voivat tehdä paikanpäällä myös jouluostoksia museossa ja gallerioissa sekä kokea välillä pidettäviä konsertteja.

Ohjelmistossa ollaan ajateltu myös perheen pienimpiä, sillä paikalle on rakennettu myös Linnoitustontun reitti, joka on omatoiminen tehtäväpolku täynnä erilaisia jouluisia asioita. 

Linnoituksen joulua vietetään ensimmäisestä adventista loppiaiseen saakka.

Lisätietoja elämyksistä voit napata Suomenlinnan virallisilta nettisivuilta.

Huumaannu AfroJouluBileistä!

Senegal-Suomi Ystävät ry:n tukema tapahtuma AfroJouluBileet! tekee paluun pandemiavuosien jälkeen.

Vuosina 2018 ja 2019 Harjussa järjestetty länsiafrikkalaisen tanssin ja musiikin harrastajille järjestetty pikkujoulutapahtuma, jossa oppilasryhmät esittivät kauden aikana opittuja tanssi taitojaan ammattilaisten kanssa lavalla musisoiden tekee paluun. 

Sinä länsiafrikkalaisen musiikin tai tanssin harrastaja, merkkaa tämä ilta kalenteriin! Järjestelyt ovat vielä alkumetreillä, mutta jo nyt tiedetään, että luvassa on sähäkkä ilta, hienoja tanssi- ja rytmikoreografioita eri opettajilta, ammattilaisten taidonnäytteitä, yhteistä iloa ja energiaa, ja toki djembe- ja sabarringeissä tarjoutuu mahdollisuus pyrähtää soolopätkiä matalalla kynnyksellä valtavan kannustuksen siivittämänä. Niin ja länsiafrikkalaista herkkusapuskaakin tulee tarjolle, he toteavat tiedotteessaan.”

Tapahtuma pidetään Viikin nuorisotalolla 17. joulukuuta. Mukana tulee olemaan useita eri tanssiryhmiä, ammattitanssijoita sekä hyvää fiilistä. Mikäli kaipaat jouluusi lisää värejä ja aurinkoista tunnelmaa, on tämä tapahtuma varmasti kokemisen arvoinen.

Liput ovat kymmenen euroa ja ovet aukeavat kello 19:30.

Osoite: Agronominkatu 3, 00790 Helsinki