Parasta Stadissa
Ajankohtaista

Kesä lähestyy – Miten nauttia kesästä Helsingissä?

Liian usein kesästä puhuttaessa käy ilmi, että puhuja ei usko Helsingin tarjoavan mitään kesälle. Tämä on kuitenkin väärä käsitys. Pääkaupunkimme on vilkas kaupunki, jossa elämää on paljon kaikkina vuodenaikoina. Vaikka kesä tulee, ei kaupunki autioidu vaan ihmiset suuntaavat nauttimaan kesäpäivistä kotikaupungissaan. Myös Helsingistä löytyy paljon tekemistä kesällä, kun vain tietää mistä etsiä. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman esimerkin siitä, mitä kaikkea kesällä voi Helsingissä tehdä. Näin voit löytää itsellesi mielekkään tavan viettää kesää Helsingissä ollessasi, olit sitten käymässä tai vakinaisesti kaupungissa asuva. 

Jokaisella ihmisellä on omat mieltymyksensä, eikä kesä ole poikkeus. Toiset haluavat nauttia kesästä rannoilla, toiset grillaamalla. On myös heitä, joiden kesään kuuluu omalla pihamaalla riippumatossa loikuilu ja bingo -pelien pelaaminen puhelimella tai kirjojen lukeminen terassilla. Ei ole yhtä oikeaa tapaa viettää kesää vaan tapoja on hyvin monia. Jotta saat parhaat hetket irti kesästä, pyri tekemään niitä asioita, joista itse nautit. Ensimmäisenä kannattaa miettiä, että millaiset asiat ovat itsellesi mieleen. Alle olemme luetelleet viisi mahtavaa tapaa viettää kesää Helsingissä. 

Helsingin jäätelötehdas

Listan ykköseksi pääsi Helsingin jäätelötehdas, sillä mikään ei kuulu kesään yhtä tiukasti kuin jäätelö. Helsingin jäätelötehtaan kioskeja on mahdollista löytää kesäisin Mattolaiturilta, Taivallahdesta sekä Espoosta. Helsingin jäätelötehdas on toiminut jo 100 vuotta, sillä se perustettiin vuonna 1922. Yhä tänä päivänä Helsingin jäätelötehtaan jäätelöt ovat suosittuja ja maistuvat koko perheelle. Jäätelön nälkäisille kesän viettäjille jäätelökioskilta haettu pallo onkin kaikkein paras hetki koko kesässä. Makuja on riittävästi, eikä Helsingin Jäätelötehtaan jäätelöitä ole turhaan palkittu Suomen parhaana jäätelönä. 

Linnanmäki

Millainen olisi kesä ilman huvipuistossa käyntiä? Monelle Linnanmäki kuuluu olennaisesti kesään, sillä se tarjoaa erilaisia elämyksiä koko perheelle. Vuonna 1950 avattu huvipuisto on pitänyt suosionsa kaikki nämä vuodet. Sen ehdottomiin vetonauloihin kuuluu vuoristorata, joka on toiminut vuodesta 1951 alkaen. Huvipuiston vanhin laite on kuitenkin karuselli, joka on valmistunut vuonna 1896. Tänä päivänä Linnanmäellä on 43 huvipuistolaitetta, lisäksi tarjolla on pelihalleja, kioskeja sekä ravintoloita, teatteri sekä Sea Life-keskus. 

Hietaniemen uimaranta

Hietaniemen uimaranta on todennäköisesti Helsingin tunnetuin ranta. Kesäpäivän viettäminen rannalla kuuluu useiden eri ikäisten ihmisten kesään. Hietaniemen hiekkaranta on matala, joten se soveltuu sekä perheille, että ystäväporukoille. Rannalla on huomioitu kävijät erittäin hyvin, sillä tarjolla on sekä pukuhuoneet, että wc-tilat. Lisäksi rannalle tulijat voivat pelata rantalentopalloa ja koripalloa, sekä urheilla alueella olevalla ulkokuntosalilla. Näin tekemistä löytyy monipuolisesti. Halutessaan rannalla voi vain nauttia auringonpaisteesta, jos muut aktiviteetit eivät ole ajankohtaisia. 

Seurasaari

Hietaniemen uimarannan lähistöllä sijaitsee Seurasaari. Vaikka Seurasaari on suosittu ulkoilualue läpi vuoden, on se kuitenkin erityisesti kesällä houkutteleva. Kesällä saarta kiertävä kävelyreitti on erityisen kaunis luonnon ollessa parhaimmillaan. Seurasaarelta löytyy kauniiden maisemien ja rantakaistaleiden ohella myös grillipaikka, jossa voi grillata kuka tahansa. Kaupunki tarjoaa puut, joten grillaajan ei tarvitse ottaa mukaansa kuin grillattavaa. Grillipaikka onkin erittäin pidetty, sillä grillaamisen koetaan kuuluvan suomalaiseen kesään. 

Suomenlinna

Vuodesta 1991 alkaen on Suomenlinna ollut Unescon maailmanperintökohde. Suomenlinnan rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä, kun Suomi kuului vielä Ruotsiin. Alueella on hyvin pitkä ja tapahtumarikas historia Ruotsin vallan alaisena, Venäjän vallan alaisena ja nykyisin osana itsenäistä Suomea. Nykyisin alue on kuitenkin suosittu matkakohde, jossa voi käydä nauttimassa piknikistä tai vierailla museoissa. Suomenlinnasta löytyvät Suomenlinna-museo, Sotamuseo sekä Lelumuseo. Piknikin lisäksi Suomenlinnassa voi myös viettää aikaa kahviloissa sekä ravintoloissa.