Kiasma
Nähtävää ja tehtävää

Kiasma – Nykytaiteen Kohtaamispaikka Helsingin Sydämessä

Kiasma, osa Suomen Kansallisgalleriaa, sijaitsee Helsingin keskustassa, Mannerheiminaukiolla. Se on Suomen merkittävin nykytaiteen museo, joka esittelee pääasiassa suomalaista nykytaidetta mutta järjestää myös kansainvälisiä nykytaidenäyttelyitä. Museo avattiin yleisölle 1998, ja sen on suunnitellut amerikkalainen arkkitehti Steven Holl.

Näyttelyt ja Kokoelmat

Kiasman kokoelmat keskittyvät 1970-luvulta lähtien luotuihin teoksiin, ja museo uudistaa näyttelyitään jatkuvasti. Vaikka pääpaino on suomalaisessa nykytaiteessa, tarjonta on monipuolista ja kattaa laajan kirjon eri taidesuuntauksia.

Käytännön Tiedot

Aukioloajat: Tiistaista lauantaihin 10:00–18:00, sunnuntaisin 10:00–17:00, keskiviikosta perjantaihin 10:00–20:30, maanantaisin suljettu.

Lipun Hinnat: Aikuiset 15 €, alennuslippu 13 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museoon on vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

Osoite: Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki.

Kiasma tarjoaa kävijöilleen paitsi taide-elämyksiä myös opastettuja kierroksia ja työpajoja. Museossa on myös kahvila ja museokauppa.

Miksi Vierailla?

Kiasma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua nykytaiteeseen ja sen eri ilmiöihin keskellä Helsinkiä. Museon arkkitehtuuri ja vaihtuvat näyttelyt tekevät jokaisesta vierailusta ainutlaatuisen kokemuksen.

Lisätietoja: Kiasma