ateneum
Nähtävää ja tehtävää

Ateneumin taidemuseo: Matka suomalaisen taiteen sydämeen

Ateneumin taidemuseo, joka sijaitsee Helsingin sydämessä osoitteessa Kaivokatu 2, on suomalaisen ja kansainvälisen taiteen grandioosinen todistus. Museo on osa Suomen Kansallisgalleriaa ja se sisältää maan laajimman taidekokoelman, joka kattaa suomalaisen taiteen kehityksen 18. vuosisadalta nykypäivään. Itse Ateneumin rakennus, joka on rakennettu klassisistiseen tyyliin ja avattu yleisölle vuonna 1888, on näkemisen arvoinen, sillä se ilmentää Suomen kulttuurista ja historiallista olemusta.

Näyttelyt ja Kokoelmat

Museon laajoissa kokoelmissa on teoksia kuuluisilta suomalaisilta taiteilijoilta, kuten Akseli Gallen-Kallelalta, Albert Edelfeltiltä ja Helene Schjerfbeckiltä, sekä kansainvälisiä mestariteoksia taiteilijoilta kuten Vincent van Gogh, Paul Gauguin ja Edvard Munch. Museo ei ainoastaan esittele pysyviä näyttelyitä vaan tarjoaa myös vaihtuvia erikoisnäyttelyitä, jotka antavat näkemyksiä eri taidesuuntauksista, historiallisista konteksteista ja nykyaikaisista kysymyksistä.

Kävijätiedot

Aukioloajat:

  • Tiistaista perjantaihin: 10:00 – 20:00
  • Lauantai ja sunnuntai: 10:00 – 17:00
  • Maanantaisin suljettu

Pääsyliput:

  • Normaali sisäänpääsy lippukassalta: 22 €
  • Normaali sisäänpääsy verkossa: 20 €
  • Alennettu sisäänpääsy: 12 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
  • Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi

Osoite: Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, Suomi

Liput voi ostaa verkossa tai suoraan museosta. On suositeltavaa tarkistaa viralliset verkkosivut ajankohtaisimman tiedon saamiseksi ja varata liput etukäteen, erityisesti ruuhka-aikoina tai erikoisnäyttelyiden aikana.

Lisäominaisuudet

Näyttelyiden lisäksi Ateneum tarjoaa monenlaisia opetustilaisuuksia ja opastettuja kierroksia useilla eri kielillä, mikä tekee taiteesta saavutettavan ja ymmärrettävän kaiken ikäisille ja taustoille. Museossa on myös hyvin varustettu museokauppa ja viihtyisä kahvila, jossa vierailijat voivat rentoutua ja pohtia taidekokemuksiaan.

Miksi vierailla?

Ateneumin taidemuseo ei ole pelkkä museo; se on opettavainen matka läpi suomalaisen taiteen sydämen ja sielun. Sen keskeinen sijainti tekee siitä ihanteellisen lähtöpisteen Helsingin kulttuurimaiseman tutkimiseen. Olitpa sitten taideharrastaja, historian ystävä tai satunnainen vierailija, Ateneum lupaa rikkaan, valaisevan kokemuksen, joka yhdistää sinut suomalaiseen henkeen ja sen taiteelliseen perintöön.

Lisätietoja ja vierailusi suunnitteluun, katso virallinen verkkosivusto: Ateneumin taidemuseo.

Sukella suomalaisen taidehistorian syvyyksiin, tutki niitä vaikutteita, jotka ovat muovanneet maan taiteellista perintöä, ja uppoudu ajattoman kauneuden maailmaan Ateneumin taidemuseon seinien sisällä.