AjankohtaistaNähtävää ja tehtävääPinnalla

Helsingin upeat ulkoilukohteet – päivästä nauttiminen pikkurahalla

Helsingin ulkoilukohteet tarjoavat loistavan tilaisuuden nauttia kauniista kesäpäivästä hyvin pienin kustannuksin. Helsingissä ei pääse ehkä nauttimaan yhtä henkeäsalpaavasta luonnosta kuin mitä pakettimatka Islantiin tarjoaa, mutta monipuolisesta valikoimasta löytyy paljon vaihtoehtoja valittavaksi. Kohteet sopivat erilaisille budjeteille ja matkaan voi lähteä helposti julkisilla kulkuvälineillä. 

Helsingissä on yllättävän paljon luontoa ja upea Keskuspuisto tarjoaa lukuisia reittejä esimerkiksi pyöräilijöille ja lenkkeilijöille. Kesäloman koittaessa kannattaa lähteä katsomaan ainakin seuraavat loistavat ilmaiset kohteet Helsingissä. Kohteet sopivat koko perheelle ja ovat myös maksuttomia.

Pitkäkosken ulkoilumaja ja sen lähiympäristö

Pitkäkosken ulkoilumajan alue Kuninkaantammessa tarjoaa paljon nähtävää ja kaunista luontoa koettavaksi. Alueella on laaja verkosto luontopolkuja, jotka sopivat niin kävelyyn, juoksuun kuin pyöräilyynkin. Lisäksi alueelta löytyy myös patikointireittejä ja maastopyöräilyreittejä. Luontopoluilla pääsee nauttimaan kauniista Pitkäkoskesta, joka virtaa kesällä melko rauhallisesti. Parhaista kuohuista pääsee nauttimaan, jos alueelle suuntaa keväällä tai syksyllä.

Pitkäkosken ulkoilumajan alueella on myös useita metsiä ja soita, joissa voi tutustua luonnon monimuotoisuuteen ja eläimiin. Ulkoilumajalla voi piipahtaa syömässä pullat, mutta luontopolkujen varrelta löytyy myös useita lepopaikkoja omien eväiden nauttimista varten. Luontoreittien alkuun ja ulkoilumajalle on pieni kävelymatka lähimmältä bussipysäkiltä. Matkan varrella kannattaa käydä myös ihailemassa kuninkaan tammea, jonka mukaan paikka on saanut nimensä.

Uutelan luontopolku 

Uutelan luontopolku on suosittu retkeilykohde, joka tarjoaa upeita näkymiä ja kauniita maisemia. Luontopolku sijaitsee Itä-Helsingissä laajan luonnonsuojelualueen kupeessa. Alueen luontopolut muodostavat kahdeksikon, ja retkeilijä voi valita kahdesta luontopolusta tai kiertää molemmat.

Metsiä ja laidunmaisemia -kierros on pituudeltaan 2,5 kilometriä ja se sopii kaikille kulkijoille. Kluuvijärvi ja rantaniittyjä -kierros on hieman lyhyempi ja myös suurimmalta osin helppokulkuinen. Molempien kierrosten kanssa kannattaa hyödyntää netistä löytyviä rasteja, jotka antavat lisätietoa alueesta ja sen eliöstöstä.

Haltialan kotieläintilalla pääsee maatilatunnelmaan

Haltialan kotieläintila tarjoaa mahdollisuuden tutustua maatilan elämään ja kohde sopii erityisen hyvin perheille. Maatilalla pääsee tutustumaan erilaisiin eläimiin. Maatilalla on esimerkiksi lehmiä ja lampaita ja tietysti maatilan tunnelma. Halutessaan voi suunnata melko vilkkaaseen kahvilaan, jossa voi nauttia pienen välipalan tai virkistäviä juomia.

Haltialan kotieläintilan ympäristössä voi nauttia myös luonnon rauhasta ja kauneudesta. Siellä voi vaeltaa metsissä tai ihailla tilan pelloilta avautuvia upeita maisemia. Kesän loppupuolella tilan lähistöllä on usein myös peltoja, joiden antimista saavat nauttia kaikki. Sieltä voi myös poimia mukaan pelloilla kasvavia herneitä tai kukkia.

Helsinki tarjoilee kesällä paljon ilmaista nähtävää ja koettavaa kaikille. Kauniina kesäpäivänä on ihanaa lähteä nauttimaan luonnosta tai maatilan tunnelmasta aivan kantakaupungin liepeille. Voi lähteä vaikka patikoimaan luontoreiteille tai nauttimaan eväitä kosken kupeeseen. Kaikkiin kohteisiin pääsee perille edullisesti julkisilla, joten kokemukset sopivat myös pienemmälle budjetille. Lomalla kannattaa käydä katsomassa ainakin ylläolevat kohteet ja yllätyä Helsingin kauneudesta!