Parasta Stadissa

Saunojen, mökkeilyn sekä järvien parissa vietetty kesä on monelle suomalaiselle mieleinen tapa nauttia aurinkoisista päivistä. Juhannus on monelle myös aikaa grillailla, uida, telttailla ja olla luonnon helmassa. Mutta mitä jos omaa mökkiä ei ole, inhoat ötököitä tai töistä ei irronnut vapaita tänä vuonna jotta ehtisit pakata ja hurauttaa maaseudulle? Toimituksemme keräsi muutamia ideoita, joilla saat vietettyä ikimuistoisen keskikesän juhlan myös Pääkaupunkiseudulla.

Stadin Juhannus

Yksi Helsingin suurimmista Juhannus tapahtumista on ehdottomasti Stadin Juhannus. Lonnan saaressa, 10 minuutin matkan päässä keskustan kauppatorilta kulkevalla lautalla järjestettävässä tapahtumassa pääsee kokemaan laajan kattauksen musiikkia, katuruoka kojuilta tuttua ruokaa, juomaa ja hauskaa aktiviteettia juhlapäivää viettäville. Tapahtuman esiintyjiin kuuluu tänä vuonna esimerkiksi Litku Klemetti sekä Mary Ann Hawkins.

Juhannus konsertit ja tanssit

Juhannuksen alla live musiikkia on tarjolla jokaiseen musiikkikorvaan. Ympäri Helsinkiä järjestetään tapahtumia josta löytyy tarjontaa kansanmusiikista poppiin. We Love Helsinki järjestää myös perinteiset juhannustanssit, jotka yhdistävät Kuudennen linjan, Kaikun, Kammarin ja Kuistisen terassit joille voi kerääntyä tanssimaan. Monen helsinkiläisen ympäri vuoden suosima Allas Sea Pool järjestää myös juhannuksena live esiintymisiä ulkoilma lavallaan. Musiikillaan viihdyttämään nousevat muun muassa Reino Nordin, Elias Kaskinen, Mikko Harju sekä Ida Paul & Kalle Lindroth.

Juhannuskokot 2023

Juhannuskokot ovat ehkäpä perinteistä mieleenpainuvin. Yleensä kokot palavat Seurasaaressa, Lauttasaaren kokkokallioilla sekä Kaivopuiston rannassa ja Karjalaisten kesäkodilla. Joinakin vuosina kokkojen polttaminen on peruttu, sillä metsäpalojen riski on ollut liian suuri

kukkaseppeleet kuvastavat kesää ja helsingissä on joinakin vuosina ollut myös seppeleen teko pajoja. kuva: unslplash

Retkeilemään Pihlajasaareen

Mikäli kaipaat keskikesän juhlistamista luonnon keskellä niin Pihlajasaari voi olla juuri oikea paikka sinulle. Saaristo maisemissa pääsee hyvin kesäisiin ja rauhaisiin tunnelmiin, saari tarjoaa myös mahdollisuuden telttailulle, mutta tämä kustantaa 15 euroa yöltä. Katso Pihlajasaareen kulkevan lautan aikataulu tästä. Lauttoja lähtee saarelle Merisatamasta ja Ruoholahdesta.