Parasta Stadissa
AjankohtaistaNähtävää ja tehtävää

Helsingissä riittää tekemistä myös tänä kesänä

Helsinki on monien ulkomaalaisten turistien ja kotimaan matkailijoiden kohde jälleen tänä kesänä. Suurena kaupunkina Helsinki pystyy tarjoamaan suuren maailman tunnelmaa ja paljon erilaisia palveluita. Toisaalta monipuolinen luonto on myös kävelymatkan päässä. Merta ja metsää on lähellä, mikä tuo hyvää vaihtelua kaikenlaiseen muuhun kulttuuriin. Toisaalta inflaatio on viimeisen vuoden aikana ollut niin suurta, että palveluiden hinnat ovat monien mielestä nousseet jo liian korkealle tasolle. Toisaalta monien mielestä lomalla ei kuulu laskea euroja.

Matkarahaa lainaamalla

Jos Helsingin lomalle haluaa päästä tuulettumaan, mutta matkarahat ei ole kasassa, yksi vaihtoehto on ottaa pieni laina. Lainaa on nykyisin mahdollista saada nopeasti myös huomattavasti takavuosia pienemmillä koroilla. Varsinkin jos vielä vertailee eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainoja keskenään, on mahdollista löytää hyvinkin edullisia lainoja. Esimerkiksi osoitteessa Omalaina.fi voi kilpailuttaa pieniä lainoja 100 eurosta ylöspäin.

Pienet kulutusluotot maksetaan suoraan asiakkaan tilille ja asiakkaalle tehdään maksusuunnitelma lainan takaisin maksamista varten. Helsingin matkaa voi siis maksaa vaikka koko syksyn ajan takaisin pienissä erissä. Asiakkaat voivat itse vaikuttaa kuukausierien suuruuteen ja laina-ajan pituuteen.

Linnanmäki ja Korkeasaaren eläintarha

Helsingin kesä näyttää jälleen kerran tarjoavan turisteille ja paikallisille asukkaille paljon mielenkiintoista tekemistä. Monet matkailijat ovat kiinnostuneita kaupungin historiasta ja kulttuuritarjonnasta, kuten Senaatintorin kauniista kirkosta, Suomen kansallisoopperasta ja Helsingin taidemuseosta. Kaikki on käytännössä kävelymatkan päässä toisistaan ja myös metrolla tai raitiovaunulla voi vauhdittaa siirtymisiä.

Suosittuja aktiviteetteja Helsingissä kesäkaudella tarjoavat Linnanmäen huvipuisto ja Korkeasaaren eläintarha. Linnanmäki huvipuisto on lapsiperheiden ehdoton kestosuosikki, jossa on monia hauskoja laitteita ja pelikioskeja, joka houkuttelevat sekä lapsia että aikuisia. Korkeasaaren eläintarha on myös upea kokemus, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia tutustua pohjoisten, metsäisten ja merellisten eläinten elämään. Paikan päällä voi nähdä sekä suomesta tuttuja että hyvinkin kaukaa maailmalta saapuneita eläimiä. Eläintarha järjestää myös monia erilaisia tapahtumia lapsille ja perheille, kuten luontoaiheisia leikkejä ja kierroksia.

Suomenlinna tarjoaa vaihtelua

Yksi ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka Helsingissä kesäisin on Suomenlinna – viisi saarta käsittävä merilinnoitus aivan Helsingin edustalla. Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä, ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Suomenlinnaan pääsee kätevästi lautalla ja vesimatkalla voi ihailla upeita merimaisemia.

Suomenlinnan merilinnoitus rakennettiin 1700-luvun alussa Ruotsin turvaksi Venäjän uhkaa vastaan. Sen aikaista rakennustaitoa edustava linnoitus on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä merilinnoituksista, joskin saarella on tehty myös mittavia huoltotöitä. Suomenlinnan historia ja arkkitehtuuri tekevät paikasta sopivan myös kaikille historiasta kiinnostuneille.

Suomenlinna on paitsi historiallinen nähtävyys, myös upea näköalapaikka ja samalla mukava retkikohde niin lapsille kuin aikuisillekin. Paikan päällä voi ottaa kuvia upeissa merimaisemissa. Suomenlinnassa on mahdollista kävellä kauniissa saaristomaisemissa, nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja ihastella komeita maisemia. Kyseessä ei ole myöskään silkka turistirysä, vaan paikalla näkee myös saarella asuvia ihmisiä.