Parasta Stadissa
MuutPinnalla

Kokeilemisen arvoiset koirapuistot keskustassa

Ydinkeskustassa tepsutteleville koirille on välillä haastavaa löytää hyviä puistoja, joissa voi viettää aikaa antaen koiran leikkiä vapaana. Parasta Stadissa toimitus keräsi kuusi puistoa, joita kannattaa kokeilla oman koiran kanssa!

Kuva: unsplash

Rajasaaren koira-aitaus

Rajasaari on idyllinen ja luultavasti keskustan suurin alue, jossa koiraa saa pitää vapaana. Taka-Töölön Regatta kahvilan tuntumassa sijaitseva saari omaa mukavan vaihtelevaa maastoa sekä hiekkarannan, jossa karvaiset ystävät voivat käydä uimassa. Paikalle pääsee helposti myös autolla ja saaren vieressä on hyvä määrä parkkipaikkoja.

Osoite: Rajasaarenpenger 9. 00250 Helsinki

Tokoinrannan koirapuisto

Pienten ja isojen puolet erikseen omaava puisto sijaitsee helposti kävelyetäisyyden päässä Helsingin Päärautatieasemalta. Rinteeseen sijoittuva puisto on rinteessä ja omaa eläinpatsaita sekä nurmea, hiekkaa ja kalliota pohjustana. Puiston vierestä löytyy myös kesäisin erittäin suosittu Cafe Piritta, jonka terassille voi puistossa leikkimisen jälkeen suunnata yhdessä koiran kanssa!

Osoite: Eläintarhantie 16, 00101 Helsinki

Tervasaari

Kaikille tarkoitettu merellinen ulkoilualue Tervasaari omaa isoille sekä pienille koirille omat aitaukset sekä uimarannan. Keskustan kiireestä hengähdystaukoa tarjoava saari omaa myös muun muassa kesäteatterin sekä vanhaan terva-aittaan perustetun ravintolan. Saarelle pääsee myös julkisilla kulkuneuvoilla ydinkeskustasta sillä ohitse kulkevat metro, junat A ja I sekä bussinumerot 16 ja 77.

kuva: unsplash

Pengerpuiston koirapuisto

Pengerkadun koira-aitaus kutsuu Kallion koirat koolle. Hiekkapohjainen koirapuisto on kehuttu leppoistasta tunnelmastaan ja sijainnistaan, sillä puisto löytyy keskeltä monen paikallisen etenkin kesäisin suosimaa ajanvietto puistoa.

Osoite: Pengerkatu 14, 00500 Helsinki

Kumpulanlaakson koirapuisto

Puisilla taloillaan monet hurmannut Kumpula omaa pienehkön puiston joka sopii etenkin keskikokoisille koirille, sillä puisto omaa vain yhden puolen. Hiekkapohjainen ja tasaisen maaston omaava kenttä löytyy Kumpulanlaakon metsän läheisyydestä ja kevyen liikenteen julkisten helposta yhteydestä.

Osoite: Limigantie 25, 00560 Helsinki

kuva: unsplash

Rantakallion koirapuisto

Vuonna 2009 Eiran ja Eiranrannan väliin avattu puisto omaa useista puistoista poikkeavia piirteitä, kuten katokset, joiden alla ulkoiluttajat voivat pysyä suojassa sateen sattuessa. Kauniissa miljöössä sijaitsevat pienten ja isojen koirien aitaukset omaavat kalliota sekä penkkejä, joilla omistajat voivat istua ja rupatella.

Osoite: Eiranranta 1, 00150 Helsinki