Parasta Stadissa

Wokkeja, mereneläviä, karjalanpiirakoita…Helsingissä voi tehdä makumatkoja niin Aasiaan, Välimerelle kuin Lappiinkin. Vaihtoehtoja on lukuisia, jonka kautta voi herätä kysymys mihin nälkäisenä shoppailijana tai työntekijänä kannattaa suunnata lounas aikana? Toimituksemme keräsi viisi keskenään erilaista ravintolaa, joiden joukosta löytyy vaihtoehtoja niin miedomman kuin maustetummankin ruoan ystävälle.

Hoku Kamppi

Hokusta löytyy Aasian sekä Havaijin saarilta inspiraatiota saaneita makuja. Kampin kuudennessa kerroksessa sijaitseva ravintola tarjoaa myös hulppeat näkymät korkeuksista, joten voit ruokailun yhteydessä nauttia Helsingin ydinkeskustan vilkkaiden katujen katselusta. Fuusioravintolan lounasmenusta löytyy muun muassa tulista Tom Yum hapan keittoa, panko kuorrutettua porsaan niskaa sekä salaattia rapeaksi friteeratulla lohella.

Osoite: Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki.

Olivia Central Station Rautatientori

Italialaisia makuja tarjoava Olivia sijaitsee Helsingin päärautatieaseman sisällä. Kätevän sijainnin omaavan ravintolan menusta löytyy laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja kuten risottoa, pizzoja, pastaa ja salaatteja.

Osoite: Kaivokatu 1, 00100 Helsinki.

Kiila Food & Bar

Stockmannin tuntumassa sijaitseva ravintola Kiila Food and Bar tarjoaa kotoisaa ruokaa luksus twistillä. Lounasmenusta löytyy esimerkiksi vasikanlihasta tehtyjä lihapyöryköitä, paahdettua lohta perunamuhennoksen kera sekä jokirapu salaattia. Suuret ikkunat omaava ravintola päästää auringon tulvimaan saliin rentouttavan lounashetken äärellä.

Osoite: Kalevankatu 1, 00100 Helsinki.

Bastard Burgers

Aiemminkin toimituksen esittelyssä ollut Bastard Burgers tarjoaa burgereita jokaisen makuun. Ravintolalla on jokaisena viikonpäivänä eri lounas burgeri, jonka voi napata testiin. Lounaan hintaan kuuluu myös limu ja ranskalaiset. Lounas vaihtoehtojen nimet inspiroituvat maailmalta ja mukaan kuuluu suurkaupunkien nimiä kuten London, New York sekä Texas. Paikalla on satunnaisina ajankohtina myös DJ soittamassa joka elävöittää ja rikastuttaa ravintolan tunnelmaa. Ravintola sopii myös loistavaksi afterwork paikaksi kunnon burgerin sekä virvoittavan lonkeron kyytipoikana.

Osoite: Mikonkatu 6, 00100 Helsinki.

Noodle Master Helsinki

Käsintehtyjä nuudeleita tarjoava Noodle Master ihastuttaa rikkailla mauillaan sekä kotoisalla tunnelmallaan. Kampin kauppakeskukselta kävelyetäisyyden päässä sijaitseva ravintolassa voi valita listalta myös riisinuudeliin tehtyjä vaihtoehtoja sekä wontoneja. Pidempää lounastaukoa viettävä voi aloittaa ateriansa alkupaloilla, joiden joukossa on esimerkiksi kuivaa tofua chiliöljyssä, kiinalaista maustekurkkua ja mustia sieniä kastikkeessa tarjoiltuna.

Osoite: Eerikinkatu 20, 00100 Helsinki.