Parasta Stadissa

Suklaan ja pääsiäispupujen täyteinen pääsiäinen toivottaa kevään tervetulleeksi 7-10. huhtikuuta väreillään sekä keltaisilla narsissi kukillaan. Palmusunnuntaina tiet valtaa pääsiäisnoidiksi pukeutuneet lapset kauniisti koristeltujen pajunoksien kanssa virpomassa, toivottaen onnea ja terveyttä ovelta ovelle, saaden palkaksi makeisia.

Tämä pohjanmaalta kotoisin oleva perinne on yksi monen lapsen suosikki juhlista hauskuutensa vuoksi. Uskonnoliset juuret omaava pyhä on aikoinaan rantautunut ympäri Suomea ja sitä juhlistetaankin nykyisin myös Helsingissä Lankalauantaina tapahtumien avulla ja palmusunnuntaina virpomisella.

Lankalauantaina tapahtuu

Lankalauantaina, 8.huhtikuuta tapahtuu. Toimituksemme suositus on suunnata Seurasaareen, jossa sytytetään pääsiäiskokko. Kokko sytytetään noin puoli seitsemän ja perinteen tarkoituksena on karkottaa pois pahoja henkiä.

Helsingin kaduilla nähdään myös pitkästä aikaa koronaepidemian aiheuttaman kolmen vuoden tauon jälkeen Via Crucis pääsiäisnäytelmä. Kirkon keskiaikaan perustuva näytelmä on liikkuva, kulkien Senaatintorilta kulkueena Snellmanin katua ja Kirkkokatua pitkin Säätytalon puistoon. Kulkueen perinne on tänä vuonna kaksikymmentä viisi vuotta vanha ja on kutsunut vuosittain mukaansa peräti viisitoistatuhatta ihmistä. Tänä vuonna kulkue aloittaa matkansa Senaatintorilta yhdeksältä illalla. Maksuton näytelmä kestää yhteensä puolitoista tuntia.

Pääsiäismarkkinat ja teema menut

Pääsiäismarkkinoita järjestetään yleisesti Kauppatorilla sekä Senaatintorilla. Markkinoilta voit hankkia esimerkiksi käsitöitä, pääsiäisen perinteisiä syötäviä ja koristeita.

Pääsiäisen aikaan useat ravintolat omaavat myös tarjouksia sekä erityisiä menuja. Juhlaan sopivia annoksia tarjoilee muun muassa Bistro Vilho Mikonkadulla sekä Clarion Hotel Jätkäsaaressa. Lisää hyviä ravintolavinkkejä tarjoaa Raflaamo.fi.