Parasta Stadissa
Ajankohtaista

Parhaat vinkit vappuun Helsingissä

Värikäs vappu on alunperin perinteinen työväen juhlapäivä, jonka yksi suosituimmista tapahtumista keskustassa on Esplanadilla tapahtuva Mantan lakitus. Mutta mitä kaikkea muuta Helsingissä voi nähdä ja kokea serpentiinin ja ilmapallojen koristaman juhlan aikana? Toimituksemme keräsi neljä vinkkiä viikonloppuun!

Munkkien paistaminen on monen suosima juhlaherkun tekeminen.

Mantan lakitus

Mantan lakitus tunnetaan luultavasti Helsingin rakkaimpana vappu perinteenä. Vuonna 1906 luodun patsaan lakitus tapahtuu vappuaattona, eli sunnuntaina 30.4. suunnilleen kello kuudelta illalla. Tänä vuonna lakituksen hoitaa Aalto-Yliopiston ylioppilaskunta.

Kauppatori, 00130 Helsinki

Korjaamon vapputanssit

Tunnelmallinen Korjaamo järjestää vuosittaiset We love Helsinki vapputanssinsa neljällä eri tanssilattialla. Mukaan mahtuu romanttinen Vaunusali, jossa tanssitaan kotimaisen iskelmän tahtiin, Vintillä sijaitseva Salakapakka jossa pääsee kokemaan kieltolain aikaista tunnelmaa, Kulmasalin krebadisko jossa tanssitaan suomalaisten hittibiisien tahtiin sekä hitaita biisejä soittava ja lemmenkuplassa uiskenteleville sopiva Kutuluola. Liput tapahtumaan maksavat 30-45 euroa.

Osoite: Töölönkatu 51B, 00250 Helsinki

Linnanmäen avajaisviikonloppu

Linnanmäelle on ilmainen sisäänpääsy ja laitteisiin voi ostaa rannekkeen tai kertalippuja mielensä mukaan!

Helsingin huvipuiston avajaiset ovat olleet osa kevään toivottamista tervetulleeksi jo vuosikymmenien ajan. Naurun ja hattaran tuoksun täyteinen tunnelma valloittaa jälleen tänä viikonloppuna avajaistensa kautta, johon on Linnanmäelle tuttuun tapaan vapaa sisäänpääsy ja laitteisiin voi ostaa rannekkeen tai kertalippuja mielensä mukaan.

Avajaisviikonlopun aukioloajat 28.4.-1.5.2023:

Perjantai kello 16-21 (portit 15:30)
Lauantai kello 13-21 (portit 12:30)
Sunnuntai kello 13-21 (portit 12:30)

Osoite: Tivolikuja 1, 00510 Helsinki

Ullanlinnamäki on suosittu sijainti vappuisin.

Perinteikäs puisto piknik

Keskustassa suosittu tapa viettää työväen juhlaa on myös vappu piknik. Munkkien, siman sekä muiden herkkujen täyteisen hetken suosituimpia paikkoja ovat Ullanlinnanmäki sekä Kaivopuisto ja Sinebrychoffin puisto. Nappaa siis viltti ja eväskori mukaasi, sekä heitä halutessasi valmistujaislakki päähäsi ja suuntaa piknikille ystävien tai perheen kanssa!