Parasta Stadissa
Nähtävää ja tehtävää

Maksuttomia taidenäyttelyitä ja muita ilmaisia kokemuksia jokaisen budjetille

Kulttuurielämykset ja kokemukset ovat taatusti monelle mieluisan kuuloinen ajatus. Välillä budjetti ei kuitenkaan jousta mihinkään arjen pyörittämisestä ylimääräiseen, jonka vuoksi Parasta Stadissa toimitus keräsi muutamia ilmaisia ideoita sinulle, joka kaipaat lompakolle sopivaa tehtävää ja koettavaa.

Nöyhtää: Nykytaidetta pehmeistä materiaaleista.

Annanatalolla 11.-29.3. Järjestettävässä näyttelyssä esitellään pehmeitä materiaaleja monenlaisissa muodoissa. Nöyhtää– on Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun Taiteen ja median laitoksen Pehmeät materiaalit nykytaiteessa -kurssin näyttely. Taiteen kuvaillaan herättävän jokaisessa erilaisia tunteita riippuen suhteesta tekstiiliteollisuuteen, materiaalin tuntuun sekä jokaisen henkilökohtaisiin mielleyhtymiin, joita mikäkin materiaali tai tuntuma voi itselle tuoda. Näyttelyä kuvaillaan seuraavasti:

”Pehmomateriaalit ovat innoittavia, maadoittavia ja tuovat moninaisia mahdollisuuksia taiteeseen ja taidekasvatukseen. Niihin liittyy käsintekeminen, käsienmuisti, tunteminen, kosketus, tarinallisuus ja usein ihana flow. Tekstiili voi näyttää painavalta tai kevyeltä, pehmeältä tai kovalta. Siihen voi yhdistellä esineitä, tekstiä ja muita materiaaleja.”

Lisää tietoa näyttelystä löydät täältä.

Osoite: Annantalo, Annankatu 30

Pää pilvissä Malmitalossa

Pää pilvissä-näyttely on avoinna 10.3.-1.huhtikuuta. Malmitalossa esillä olevassa taiteessa pääsee näytille niin visuaalinen kuin audio puoli, sillä teosten ohessa salissa soi muun muassa sumutorvet sekä ukkospilvien hitaasti laantuva jyrinä. Pehmoisessa näyttelyssä osa teoksista ovat interaktiivisia kuten Taivaan mummo niminen pilvi, jonka sisään voi ryömiä! Pää pilvissä pyörii nimensä mukaisesti erilaisten kysymysten äärellä liittyen pilviin. Kysymysten joukkoon kuuluu ajatuksia kuten miten pilvet syntyvät, voiko pilvistä ennustaa säätä sekä mitä pilvet viestittävät? Näyttely on täydellinen kokemus perheen pienimpien kanssa, sillä paikalla on esillä myös pilviin liittyviä satuja ja tarinoita, teatterinukkeja sekä pilvimaaluksia.

Lisää tietoa löydät täältä.

Osoite: Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

Studio Savea: Maasta käsin

Yhteensä viidentoista eri taiteilijan töistä koostuva näyttely ottaa sijaa 10.3-4.huhtikuuta Itäkeskuksessa sijaitsevassa kulttuurikeskus Stoassa. Teoksissa ollaan käytetty laajasti erilaisia tekniikoita kuten muottitekniikoita ja käsinrakennusta. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös kattavasti keramiikan materiaaleihin.

Lisää tietoa näyttelystä löydät täältä.

Osoite: Stoa, Turunlinnantie 1 Helsinki

Raitista ilmaa Oodin ulkoleikkipaikalla

Päärautatieaseman vieressä sijaitsevan kirjaston Oodin ohessa oleva leikkipuisto kutsuu perheen pienimmät viihtyisälle happihyppelylle. Hauskoja telineitä ja keinuja löytyy lisää kävellessä muutama sataa metriä rantaa kohti, jolta pääsee myös monen keskustassa asuvan suosikki lenkkipolulle.

Etenkin hiihtolomalla monen suosima harrastus eli pulkkailu on mahdollista monessa paikassa Helsingissä. Suosittuihin pulkanlasku paikkoihin kuuluu muun muassa Vallilassa sijaitseva Paavalinkirkon pulkkamäki, Käpylän Taivaskallion mäki, Kaisaniemen puiston mäki sekä hieman loivempien mäkien ystävälle sopiva Topeliuksen mäki Töölössä.

Helmet kirjastot lainaavat kävijöilleen useita välineitä, joihin kuuluu muun muassa tennismailoja, luistimia, suksia, sykemittareita sekä soittimia. Kirjastokortin voi hankkia ilmaiseksi avoinna olevista kirjastoista.